Dit is de aftrap van onze nieuwe boekproject PrestatiePijn (voorlopige ondertitel: Pedagogiek en Performance). Vorige week al energiek uitnodigingen verstuurd aan gerenommeerde auteurs op het gebied van psychologie, pedagogiek, filosofie… vaak willen ze wel, maar wat blijkt: ze voelen nauwelijks ruimte of tijd om met ons te spreken en een artikel te schrijven…
Hier op deze blog en op de pagina’s van de website houden we je op de hoogte van de vorderingen van ons onderzoek / boek.
Ook willen we graag de discussie aangaan: bestaat prestatiepijn? Is zij alleen negatief, of is prestatiepijn ook positief te duiden? Bijvoorbeeld in de context van sport of ‘ excellent’ onderwijs? Hebben kinderen en jongeren – kortom – last van prestatiepijn of kan het ook een driver, een motivator zijn? Zelf namelijk waren we zelf ooit fanatiek (als gymnasiast, als sporter) maar zijn we nu toch heel kritisch op allerlei instanties en ontwikkelingen die hoge eisen stellen aan jonge mensen….

…help je ons mee in het onderzoek naar Prestatiepijn? Wil je graag een artikel schrijven voor op de site of ook bijdragen aan het boek? Misschien wil je er een filmpje over opnemen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *